Gaes tolong bantu yaaa cara nulis chelsia olivia natasha pake aksara jawa gimana yaaa tak kasih poin banyakkkkk

Posted on

Nulis aksara jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

➢ Jeneng aksara ing dhuwur nggunakake aksara swara lan aksara rekan.

➢ Aksara Swara yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo nulis huruf vokal.

→ Cacahe aksara swara ana 5 :

  • a = ꦄ
  • i = ꦇ
  • u = ꦈ
  • e = ꦌ
  • o = ꦎ

Nulis aksara jawa iku sing kudu dimangerteni yaiku pasangan lan sandhangane.

chelsia olivia natasha

  • chelsia = aksara Ca + sesulih pasangan aksara Ha + taling, aksara La (sigeg), pasangan aksara Sa + wulu, aksara Ya (diwaca a) ➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Olivia = aksara swara O, aksara La + wulu, aksara Rekan Va + wulu, aksara Ya (diwaca a)➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Natasha = aksara Na, aksara Ta, aksara Sa + sesulih pasangan aksara Ha.

➢ Aksara rekan yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo mbiyantu pemenuhan kebutuhan ing panulisan lan ukara ukara sing asale saka basa liya.

→ Cacahe aksara rekan ana 5 :

  • kha = ꦏ꦳
  • Gha = ꦒ꦳
  • Dza = ꦢ꦳
  • Za = ꦗ꦳
  • fa = va = ꦥ꦳

★ catetan

  • amarga Tembung Che ora ana aksara rekan e, mula sakbubare aksara Ca, diwenehi sesulih pasangan Ha.
  • semana uga ing Tembung Sha ora ana ing aksara rekan e, mula sakbubare aksara Sa, diwenehi sesulih pasangan aksara Ha.
  • tembung Chelsia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara Ya, nulise nganggo aksara Ya, nanging macane panggah A.
  • semana uga ing Tembung Olivia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara, ing panulisane nggawe aksara Ya, nanging macane tetep muni A.
  • huruf sing diwenehi garis ngisor iku sing nggunakake aksara rekan lan aksara swara.

Detail Jawaban

  • Mapel : Bahasa Daerah
  • Kelas : 10
  • Materi : Nulis aksara jawa
  • Kode : 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gaes tolong bantu yaaa cara nulis chelsia olivia natasha pake aksara jawa gimana yaaa tak kasih poin banyakkkkk

Posted on

Nulis aksara jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

➢ Jeneng aksara ing dhuwur nggunakake aksara swara lan aksara rekan.

➢ Aksara Swara yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo nulis huruf vokal.

→ Cacahe aksara swara ana 5 :

  • a = ꦄ
  • i = ꦇ
  • u = ꦈ
  • e = ꦌ
  • o = ꦎ

Nulis aksara jawa iku sing kudu dimangerteni yaiku pasangan lan sandhangane.

chelsia olivia natasha

  • chelsia = aksara Ca + sesulih pasangan aksara Ha + taling, aksara La (sigeg), pasangan aksara Sa + wulu, aksara Ya (diwaca a) ➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Olivia = aksara swara O, aksara La + wulu, aksara Rekan Va + wulu, aksara Ya (diwaca a)➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Natasha = aksara Na, aksara Ta, aksara Sa + sesulih pasangan aksara Ha.

➢ Aksara rekan yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo mbiyantu pemenuhan kebutuhan ing panulisan lan ukara ukara sing asale saka basa liya.

→ Cacahe aksara rekan ana 5 :

  • kha = ꦏ꦳
  • Gha = ꦒ꦳
  • Dza = ꦢ꦳
  • Za = ꦗ꦳
  • fa = va = ꦥ꦳

★ catetan

  • amarga Tembung Che ora ana aksara rekan e, mula sakbubare aksara Ca, diwenehi sesulih pasangan Ha.
  • semana uga ing Tembung Sha ora ana ing aksara rekan e, mula sakbubare aksara Sa, diwenehi sesulih pasangan aksara Ha.
  • tembung Chelsia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara Ya, nulise nganggo aksara Ya, nanging macane panggah A.
  • semana uga ing Tembung Olivia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara, ing panulisane nggawe aksara Ya, nanging macane tetep muni A.
  • huruf sing diwenehi garis ngisor iku sing nggunakake aksara rekan lan aksara swara.

Detail Jawaban

  • Mapel : Bahasa Daerah
  • Kelas : 10
  • Materi : Nulis aksara jawa
  • Kode : 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gaes tolong bantu yaaa cara nulis chelsia olivia natasha pake aksara jawa gimana yaaa tak kasih poin banyakkkkk

Posted on

Nulis aksara jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

➢ Jeneng aksara ing dhuwur nggunakake aksara swara lan aksara rekan.

➢ Aksara Swara yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo nulis huruf vokal.

→ Cacahe aksara swara ana 5 :

  • a = ꦄ
  • i = ꦇ
  • u = ꦈ
  • e = ꦌ
  • o = ꦎ

Nulis aksara jawa iku sing kudu dimangerteni yaiku pasangan lan sandhangane.

chelsia olivia natasha

  • chelsia = aksara Ca + sesulih pasangan aksara Ha + taling, aksara La (sigeg), pasangan aksara Sa + wulu, aksara Ya (diwaca a) ➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Olivia = aksara swara O, aksara La + wulu, aksara Rekan Va + wulu, aksara Ya (diwaca a)➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Natasha = aksara Na, aksara Ta, aksara Sa + sesulih pasangan aksara Ha.

➢ Aksara rekan yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo mbiyantu pemenuhan kebutuhan ing panulisan lan ukara ukara sing asale saka basa liya.

→ Cacahe aksara rekan ana 5 :

  • kha = ꦏ꦳
  • Gha = ꦒ꦳
  • Dza = ꦢ꦳
  • Za = ꦗ꦳
  • fa = va = ꦥ꦳

★ catetan

  • amarga Tembung Che ora ana aksara rekan e, mula sakbubare aksara Ca, diwenehi sesulih pasangan Ha.
  • semana uga ing Tembung Sha ora ana ing aksara rekan e, mula sakbubare aksara Sa, diwenehi sesulih pasangan aksara Ha.
  • tembung Chelsia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara Ya, nulise nganggo aksara Ya, nanging macane panggah A.
  • semana uga ing Tembung Olivia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara, ing panulisane nggawe aksara Ya, nanging macane tetep muni A.
  • huruf sing diwenehi garis ngisor iku sing nggunakake aksara rekan lan aksara swara.

Detail Jawaban

  • Mapel : Bahasa Daerah
  • Kelas : 10
  • Materi : Nulis aksara jawa
  • Kode : 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gaes tolong bantu yaaa cara nulis chelsia olivia natasha pake aksara jawa gimana yaaa tak kasih poin banyakkkkk

Posted on

Nulis aksara jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

➢ Jeneng aksara ing dhuwur nggunakake aksara swara lan aksara rekan.

➢ Aksara Swara yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo nulis huruf vokal.

→ Cacahe aksara swara ana 5 :

  • a = ꦄ
  • i = ꦇ
  • u = ꦈ
  • e = ꦌ
  • o = ꦎ

Nulis aksara jawa iku sing kudu dimangerteni yaiku pasangan lan sandhangane.

chelsia olivia natasha

  • chelsia = aksara Ca + sesulih pasangan aksara Ha + taling, aksara La (sigeg), pasangan aksara Sa + wulu, aksara Ya (diwaca a) ➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Olivia = aksara swara O, aksara La + wulu, aksara Rekan Va + wulu, aksara Ya (diwaca a)➡️ kalebu aksara mandaswara Ya.
  • Natasha = aksara Na, aksara Ta, aksara Sa + sesulih pasangan aksara Ha.

➢ Aksara rekan yaiku aksara jawa kang digunakake kanggo mbiyantu pemenuhan kebutuhan ing panulisan lan ukara ukara sing asale saka basa liya.

→ Cacahe aksara rekan ana 5 :

  • kha = ꦏ꦳
  • Gha = ꦒ꦳
  • Dza = ꦢ꦳
  • Za = ꦗ꦳
  • fa = va = ꦥ꦳

★ catetan

  • amarga Tembung Che ora ana aksara rekan e, mula sakbubare aksara Ca, diwenehi sesulih pasangan Ha.
  • semana uga ing Tembung Sha ora ana ing aksara rekan e, mula sakbubare aksara Sa, diwenehi sesulih pasangan aksara Ha.
  • tembung Chelsia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara Ya, nulise nganggo aksara Ya, nanging macane panggah A.
  • semana uga ing Tembung Olivia, nggunakake aksara Ya, Dudu aksara Ha, amarga kalebu sandhangan mandaswara, ing panulisane nggawe aksara Ya, nanging macane tetep muni A.
  • huruf sing diwenehi garis ngisor iku sing nggunakake aksara rekan lan aksara swara.

Detail Jawaban

  • Mapel : Bahasa Daerah
  • Kelas : 10
  • Materi : Nulis aksara jawa
  • Kode : 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *